Vogelwering

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Vogelwering nodig?

Het klinkt zo huiselijk, wat gewroet onder uw dak, zacht getsjilp, de aanwezigheid van een nestje vogels en het geluid van zingende vogels. Helaas is het voor uw dak funest. Vogels op uw dak moet u ten alle tijden voorkomen.

Ze kunnen namelijk uw dak behoorlijk beschadigen. Door het bouwen van hun nesten, kijken ze vaak niet naar zaken die in de weg zitten, zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal, pannenlatten en dakbeschot. Dit kan uiteindelijk leiden tot rot in uw houtconstructies en lekkages. Ook komen vogels vaak terug naar hun nesten, en is het dus geen éénmalig probleem. 

Voorkom dat er een domino-effect aan dakpanverzakkingen en zorg ervoor dat uw dak vogel vrij is.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Vogelwering aanbrengen

Wij hebben 30 jaar ervaring op het dak, en daardoor ook met het vogelvrij maken van daken. Hierdoor kennen we precies alle plekjes die vogels gebruiken, en kunnen we ze op een diervriendelijke wijze afsluiten. Hiervoor gebruiken we meestal een vogelwerend dakvoetprofiel.

We kijken hierbij eerst naar uw dak. De vorm van uw dak maakt uw dak niet alleen uniek, maar heeft ook gevolgen voor de manier waarop de vogelwering moet worden ingepast. Dit speciale profiel voorkomt, wanneer het goed is aangebracht, dat vogels onder uw dak kunnen komen en dat de pannenlatten op de onderste rij nat kunnen worden door opspattend water. Twee vliegen in een klap dus. 

De profielen die wij gebruiken, worden gemaakt van duurzaam en stevig materiaal. Dit garandeert een bijna oneindige levensduur. Door dit soort materiaal en doordat deze profielen enorm effectief zijn tegen het weren van vogels, plus zorgen voor een langere levensduur van panlatten op het dak, hebben tegenwoordig bijna alle nieuwbouwhuizen deze profielen.

Vogeloverlast voorkomen

Naast het nestelen onder uw dakpannen, kunnen vogels ook kiezen voor een droge en warme plek, met veel ruimte en zonder al te veel pikwerk; uw schoorsteen. Daarom is het van groot belang om een speciale kraaienkap op uw schoorsteen te plaatsen. Dit voorkomt dat vogels in uw rookkanalen komen, wat kan zorgen voor stank, viezigheid, blokkades en gevaarlijke situaties.

Ook kunnen vogels die graag op de nok zitten zorgen voor veel vuil op het dak, bijvoorbeeld door uitwerpselen. Daarnaast zorgen ze voor beschadigingen, zoals verschoven pannen en aantasting van de specielagen. Daarnaast kunnen nesten en takken die zij meevoeren ervoor zorgen dat uw dakgoten en zinkwerk verstopt raakt.

Hoe kunnen we u helpen?

Vermoedt u dat er vogels onder uw dak nestelen, dat er schade is ontstaan, of is uw dak regelmatig een plek waar vogels zitten? Hoort u wroetende of tikkende geluiden ’s nachts? Maak dan een afspraak voor een gratis dakinspectie. Wij kijken dan of er vogels bij u onder het dak zitten en controleren gelijk de goten en rookkanalen.

Als er inderdaad overlast is, maken wij een offerte voor het aanbrengen van de beste vogelwering met diervriendelijke en duurzame materialen. Onze vaklui hebben alle benodigde expertise, en Uniekdak heeft 30 jaar ervaring met het voorkomen van vogels op het dak. Zo weet u altijd dat u goed zit.

Vraag een offerte aan