Vogelwering

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Heeft uw dak vogelwering nodig?

Als u last heeft van vogels onder dakpannen of in de dakgoot van uw dak, dan kan het zijn dat de vogels daar een nest hebben gemaakt. Zij doen dit onder de dakpannen omdat het daar lekker warm voor ze is. Ook is het voor vogels een veilige plek om hun nest te maken. Het lijkt allemaal erg onschuldig, maar het kan voor u voor veel overlast zorgen. Vogels op uw dak moet u ten alle tijden voorkomen. De vogels kunnen namelijk uw dak beschadigen, en daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met actie ondernemen.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van pannen daken en wij kunnen voorkomen dat vogels zich onder de dakpannen van uw woning nestelen waardoor het isolatiemateriaal, de pannenlatten en het dakbeschot bespaart blijft. Als u er niet tijdig bij bent, kan het uiteindelijk leiden tot rot in uw houtconstructies en lekkages. Ook komen vogels vaak terug naar hun nesten waardoor de problemen weer opnieuw beginnen.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Vogelwering aanbrengen

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van vogelwering. U bent daarom gegarandeerd van een professioneel resultaat. Wij weten precies op welke plekken de vogels zich nestelen. Om vogeloverlast en schade te voorkomen, sluiten wij deze plekken af op een diervriendelijke wijze met behulp van een dakvoetprofiel.

De profielen die wij gebruiken, worden gemaakt van duurzaam en stevig materiaal. Dit garandeert een bijna oneindige levensduur. Omdat dit soort materiaal zo duurzaam is en omdat de profielen erg effectief zijn gebleken tegen het weren van vogels, wordt de levensduur van dak verlengd. Tegenwoordig hebben bijna alle nieuwbouwhuizen deze profielen.

Vogeloverlast voorkomen

Naast het nestelen onder uw dakpannen kunnen vogels ook kiezen voor een droge en warme plek met veel ruimte, namelijk uw schoorsteen. Het is daarom verstandig om uw schoorsteen een keer per jaar te laten controleren door een expert. Zij kunnen bekijken of er vogelnesten in uw schoorsteen zitten. Als u vogelnesten in de schoorsteen heeft zitten, kunnen de takjes en grassen in deze nesten in brand vliegen. Het kan zelfs zorgen voor koolmonoxidevergiftiging zorgen, omdat door de verstopping van de schoorsteen door de vogelnesten de koolmonoxide steeds moeilijker de schoorsteen uit kan gaan. Daarom is het van groot belang om een speciale kraaienkap op uw schoorsteen te plaatsen. Zo voorkomt u dat vogels in de rookkanalen terechtkomen.

Tot slot kunnen vogels die graag op het dak ook voor veel vuil zorgen, zoals door uitwerpselen. Dit zorgt ervoor dat uw dak er niet meer mooi uitziet. Genoeg redenen om ook vogelwering te laten plaatsen op andere punten, zoals bij uw dakgoot, rond uw zonnepanelen en op de dakrand. Dit voorkomt beschadiging en vervuiling ervan. Wij kunnen alle genoemde werkzaamheden met betrekking tot vogelwering voor u uitvoeren.

Hoe kunnen we u helpen?

Vermoedt u dat er vogels onder uw dak nestelen, dat er schade is ontstaan, of is uw dak regelmatig een plek waar vogels zitten? Hoort u wroetende of tikkende geluiden ’s nachts? Maak dan een afspraak voor een gratis dakinspectie. Wij kijken dan of er vogels bij u onder het dak zitten en controleren gelijk de goten en rookkanalen.

Als er inderdaad overlast is, maken wij een offerte voor het aanbrengen van de beste vogelwering met diervriendelijke en duurzame materialen. Onze vaklui hebben alle benodigde expertise, en Uniekdak heeft 30 jaar ervaring met het voorkomen van vogels op het dak. Zo weet u altijd dat u goed zit.

Vraag een offerte aan