Schoorsteen Renovatie of Onderhoud

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Schoorsteenrenovatie en onderhoud

De schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw dak. Door de schoorsteen worden rook of verbrandingsgassen afgevoerd, waardoor u uw huis veilig kunt verwarmen. Toch vergeten veel huiseigenaren de schoorsteen vaak, waardoor deze steeds slechter wordt en renovatie dus duurder. Hoe ouder een schoorsteen is, hoe gevaarlijker de situaties worden die deze kan veroorzaken, zoals gasvorming en brand. 

Daarnaast is een schoorsteen vaak een kwetsbare plek waar veel lekkages ontstaan. Nu kunt u natuurlijk zelf het dak op klimmen om eens te kijken hoe de schoorsteen erbij staat, maar u kunt ons ook een gratis inspectie laten uitvoeren, waarbij we gelijk kijken naar de staat van de rest van het dak.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Laat uw schoorsteen regelmatig controleren.

Door uw schoorsteen regelmatig te laten controleren, kunt u een hoop ellende en geld besparen. Kleine problemen kunnen namelijk groot worden en bovendien is voorkomen altijd beter dan genezen. U kunt ook kiezen om een onderhoudscontract met ons af te sluiten, waarin we afspreken dat wij eens in de met u overeengekomen termijn zorgen dat uw schoorsteen er weer pico bello bij staat.

Mochten wij constateren dat het nodig is om uw schoorsteen te renoveren, dan is het van belang dat u dat zo snel mogelijk doet. Bij een onderhoudscontract of een regelmatige dakinspectie zien we dit gelukkig ruim van tevoren aankomen, waardoor u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Schoorsteen schade voorkomen

Hoewel we dergelijke renovaties natuurlijk door onze beste vaklui laten uitvoeren, is goed onderhoud aan uw schoorsteen, net als aan de rest van het dak, zeer aan te raden. Hiermee voorkomt u vaak problemen en kosten die groter kunnen worden dan u zou willen.

U kunt daarom bij Uniekdak een onderhoudscontract afsluiten. We sluiten dan een contract met uw af waardoor wij periodiek onderhoud uitvoeren, inclusief kleine reparaties. Dit wordt natuurlijk uitgevoerd door onze ervaren vaklui met een passie voor uw dak.

Schoorsteenrenovatie

In veel gevallen is een gehele renovatie gelukkig niet nodig, en kan worden volstaan met klein onderhoud. De onderdelen van een renovatie kunnen dus ook los van elkaar worden uitgevoerd. Dit inventariseren we goed tijdens onze gratis inspectie. Mocht het op een gehele renovatie uitkomen, dan zijn dit de stappen die we nemen:

  • Verwijderen van de te renoveren stukken, het oude lood, de voegen en losse stukken cement of stenen
  • Reiniging van de gehele schoorsteen
  • Vervanging van het lood
  • Opnieuw voegen van de schoorsteen
  • (indien nodig) Vervanging van de cement deklaag
  • Impregnering van de complete schoorsteen.
  • Eventuele vervanging van de kap

Vraag een offerte aan