Nokvorsten

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Nokvorst renoveren

Helemaal op de top van uw dak ligt de nokvorst. Doordat dit de top is van uw dak, vormt het het sluitstuk van de gehele constructie. Niet alleen van de pannen, maar ook de isolatie en onderliggende elementen van uw dak komen immers hier samen. 

Hierdoor is dit ook het deel van het dak dat het meeste lijdt onder weersomstandigheden, vervuiling, hitte, vogels en andere externe factoren. Hierdoor moet dit deel van het dak zeer goed in orde zijn. Daarnaast heeft dit deel van het dak ook veel te lijden van het dak zelf. Het houtwerk en de dakconstructie kunnen door vocht en hitte uitzetten en inkrimpen, en de nokvorst vangt hiervan vaak de ‘klappen’ op. Dit geldt vooral voor nokken in oudere huizen.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Wanneer moet u uw nokvorst repareren?

Er zijn vele verschillende soorten nokken te vinden, met allemaal verschillende bevestigingsmethoden. Vaak, vooral bij wat oudere huizen, is er gebruik gemaakt van cement om de nokpannen te bevestigen. Dit type nokvorst gaat, wanneer goed aangelegd, zo’n 20 jaar mee. Echter kan er slijtage optreden waardoor de cementlaag scheurt en poreus wordt. Tel daar zware regen of vorst bij, en het kan ineens mis gaan.

Daarom is het verstandig om uw nokvorst regelmatig te laten inspecteren en in te grijpen als er slijtage optreedt. Dit voorkomt schade aan de pannen, dakconstructie en uiteindelijk lekkages. Bovendien is tijdig ingrijpen altijd goedkoper dan een grondige renovatie of nieuwe aanleg van de nokvorst. Met onze gratis dakinspectie kijken wij uiteraard uitgebreid naar uw nokvorst.

Wat doen we bij een nokvorst reparatie?

Een nokrenovatie is een grondig karwei, maar wij staan voor u klaar! Zeker als het gaat om uw wooncomfort. Als specialisten met 30 jaar ervaring sturen we daarom altijd de beste vaklui en zorgen we voor de optimale materialen, die zowel mooi zijn als van hoge kwaliteit. Hierdoor weet u zeker dat u nok er weer jaren tegen kan en dat uw dak er piekfijn bijligt.

Bij een nokrenovatie:

  • Lichten we de nokpannen en vervangen deze door nieuwe nokpannen
  • Verwijderen we de oude band en/of eventuele oude specie
  • Maken we de pannen onder de nok schoon en stofvrij
  • Brengen we een nieuwe ruiterrol (band) aan, en bedekken deze met nieuwe nokpannen
  • Stellen we de pannen goed recht, zodat alles weer tiptop aansluit
  • Werken we de bovenranden af met vochtvrije en weerbestendige Flexim mortel

Omdat wij weten dat uw nokvorst hierna weer vele jaren mee kan, bieden we 10 jaar garantie aan op een nokrenovatie.

Vraag een offerte aan