Nokvorsten

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Schade aan de nokvorst

De nokvorst is het hoofdpunt van het dak. Omdat de nokvorst zich op de top van uw dak bevindt, is deze extra gevoelig voor diverse weersomstandigheden. Indien u een ouder dak heeft waarbij de nokvorst is vastgezet met cement, is het belangrijk dat u deze goed onderhoud. Als een nokvorst goed onderhouden wordt, kunt u de kans op schade aanzienlijk verkleinen.

De nokvorst kan door vocht en weersomstandigheden zijn aangetast en beschadigd. Dit komt omdat cement niet zo goed bestand is tegen de water en vorst. Hierdoor kunnen snel gaten of scheuren in de nokvorst komen. Ook kan mos onder het dak komen, waardoor het dak minder stabiel wordt. In het ergste geval kan de nokvorst los komen te zitten. Dit zorgt voor een kans op lekkage, vochtschade en beschadiging van hout of isolatiemateriaal.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Wanneer moet u uw nokvorst repareren?

Wij kunnen voor u een gratis dakinspectie uitvoeren. Daarbij controleren we onder andere de laten de kwaliteit van de nokvorsten op het dak. Wij geven deskundig advies en kunt door ons een nokvorstrenovatie laten uitvoeren. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welk onderhoud nodig is om de problemen te herstellen.

Nokvorsten kunnen alleen worden gerenoveerd als deze nog intact zijn. Als ze erg beschadigd zijn en ze niet meer gerepareerd kunnen worden, dan wordt geadviseerd om de nokvorsten in zijn geheel te vervangen. Tegenwoordig worden nokvorsten gemaakt met flexibele kunststof of dakmortel dat beter geschikt materiaal is. Dit komt omdat het flexibeler is en kan meebewegen waardoor scheuren of gaten in de nokvorst worden voorkomen. Wij maken gebruik van Flexim dakmortel. Dat is een flexibel hechtmiddel waardoor het beter bestand is tegen weersinvloeden en u geen last zult krijgen van lekkaga.

Ook zijn er open noksystemen. Dit zijn noksystemen met een nokband ofwel ruiterrol. Deze zijn zonder cement of dakmortel gemaakt. De nokband kan na een bepaalde tijd versleten raken en gaan lekken. U kunt gebruik maken van onze diensten om de nokband te vervangen en een nieuwe nokband te plaatsen.

Indien u last heeft van vochtschade en de nokvorst moet worden gerenoveerd kunt u contact met ons opnemen voor een nokvorstreparatie. De nokpannen worden dan opnieuw vastgezet met gebruik van kunststof dakmortel. Dit gaat langer mee omdat het beter bestand is tegen weersomstandigheden. Voordat de nokvorst wordt gerenoveerd wordt deze eerst gereinigd. dakdekkers zijn vakkundige specialisten waardoor u verzekerd bent van een professioneel resultaat. Wij bieden dan ook jarenlange garantie zodat u zonder zorgen kunt genieten van de nieuwe nokvorst

Wat doen we bij een nokvorst reparatie?

Een nokrenovatie is een grondig karwei, maar wij staan voor u klaar! Zeker als het gaat om uw wooncomfort. Als specialisten met 30 jaar ervaring sturen we daarom altijd de beste vaklui en zorgen we voor de optimale materialen, die zowel mooi zijn als van hoge kwaliteit. Hierdoor weet u zeker dat u nok er weer jaren tegen kan en dat uw dak er piekfijn bijligt.

Bij een nokrenovatie:

  • Lichten we de nokpannen en vervangen deze door nieuwe nokpannen
  • Verwijderen we de oude band en/of eventuele oude specie
  • Maken we de pannen onder de nok schoon en stofvrij
  • Brengen we een nieuwe ruiterrol (band) aan, en bedekken deze met nieuwe nokpannen
  • Stellen we de pannen goed recht, zodat alles weer tiptop aansluit
  • Werken we de bovenranden af met vochtvrije en weerbestendige Flexim mortel

Omdat wij weten dat uw nokvorst hierna weer vele jaren mee kan, bieden we 10 jaar garantie aan op een nokrenovatie.

Vraag een offerte aan