Nieuw plat dak

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Nieuw Platdak​

Veel huizen en andere panden in Nederland hebben een plat dak. Een plat dak is vaak gevoeliger voor lekkages dan een schuine variant. De gevoeligheid van het dak ligt onder andere aan de manier waarop het dak is aangelegd. Ook het materiaal van de dakbedekking is van invloed op de kwaliteit van het dak.  manier waarop het dak is aangelegd is hierbij heel belangrijk. Als het dak afloopt naar de afvoer dan kan regenwater en vuil op de juiste manier afgevoerd worden. Ook het materiaal waarmee het dak bedekt is, heeft een grote invloed op de kwaliteit van het dak. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor een plat dak mogelijk. Deze verschillen onder andere in prijs, levensduur en onderhoudsgemak.

Als een nieuw plat dak wordt aangelegd, kan deze tot wel 20 jaar meegaan. Als het dak goed en regelmatig wordt onderhouden, wordt de levensduur vaak zelfs nog verlengd en gaat het dak nog langer mee. Het is daarom belangrijk om tijdig aan de bel te trekken als u vermoedt dat er problemen zijn met de dakbedekking. U kunt in dat geval altijd een dakinspectie door ons laten uitvoeren om eventuele beschadigingen tijdig te herstellen en om lekkages en andere schade te voorkomen.

Als het dak niet meer te herstellen is of als het de maximale levensduur heeft bereikt, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Naast onderhoud en renovatie leggen wij ook nieuwe platte daken aan.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Materiaalkeuze

Tegenwoordig is er heel veel mogelijk op het gebied van dakbedekking als u een plat dak heeft. De technologie is verbetert en dat zorgt ervoor dat er steeds minder kans is op lekkages en dat de verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak ook veel langer mee gaan.

De meest gebruikte soorten dakbedekking voor een plat dak zijn:

  • Bitumen: het wordt wel bitumineuze dakbedekking genoemd, en is een manier van dakbedekking die al heel wat jaren wordt gebruikt. Het materiaal bitumen is zeer betrouwbaar en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De bitumen die vandaag de dag wordt gebruikt is een vloeistof op basis van aardolie. Het is zeer waterdicht en makkelijk aan te brengen.
  • PVC: Dit materiaal, dat in meerdere kleuren te krijgen is, kan goed tegen warmte en uv-straling en heeft het een hogere isolatiewaarde. Hoewel het relatief duur in de aanschaf is, is aanbreng, onderhoud en reparatie makkelijker en gaat het vrij lang mee, waardoor u op lange termijn voordeliger uit bent.
  • EPDM: Een zeer flexibel aan te brengen materiaal. EPDM gaat lang mee en is zeer goed bestand tegen hitte, uv-straling en weersomstandigheden. De aanleg is bovendien eenvoudig en dus goedkoper. Het materiaal is duurzaam en kan tot wel 35 jaar meegaan. EPDM is een verzamelnaam voor synthetische rubbers met ethyleen en propyleen als hoofdbestanddelen.

Dakbedekking laten plaatsen

Als u zich afvraagt welk type dakbedekking u een plat dak wilt plaatsen, dan kunt u bij ons terecht voor advies. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor “groene” daken die zijn bedekt met mos en beplanting. Er zijn talloze mogelijkheden. Wij zijn flexibel en denken met u mee. Neem gerust contact met ons op voor deskundig en betrouwbaar advies over uw dak en de materialen. Wij brengen vrijblijvend een offerte uit en zorgen dat de klus snel, zeer goed en voor een scherpe prijs wordt uitgevoerd.

Vraag een offerte aan