Nieuw pannendak leggen

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Waarom kiezen voor dakpannen?

Dakpannen worden al zeer lang gebruikt als dakbedekking. Ze zijn geschikt om uw woning of gebouw waterdicht houden. Er zijn heel veel soorten, modellen en kleuren waarin de dakpannen gemaakt worden. De keuze is daarom zeer ruim en u kunt uw dak naar uw eigen smaak laten leggen. Dakpannen zijn betrouwbaar en de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Soorten dakpannen

Als u kiest voor nieuwe dakpannen als dakbedekking, dan zijn er verschillende soorten dakbedekking waar u uit kunt kiezen. De meest voorkomende soorten zijn betonnen en keramische dakpannen. Beide soorten hebben zich door de jaren heen bewezen van hun kwaliteit.

De meeste bestaande huizen in Nederland hebben een pannendak gemaakt van keramische pannen. Dit zijn pannen die gemaakt zijn op basis van gebakken klei.  Vervolgens worden ze in een mal geperst en in de oven gebakken. Door de verhitting wordt de dakpan goed hard. De meeste keramische dakpannen worden voorzien van een ingebakken glazuurlaag. Dit zorgt voor een lange levensduur (tot wel 50 jaar) en ultieme bescherming. Het zijn namelijk kwalitatief goede dakpannen en ze kunnen erg variëren in kleur en vorm. Daarnaast geven ze ook een luxe uitstraling aan uw woning.

Betonnen dakpannen bestaan uit beton dat in een mal gegoten is en dat vervolgens wordt uitgehard. Meestal krijgen betonnen dakpannen daarna nog een laagje eroverheen (coating). De coating zorgt ervoor dat de dakpan gladder wordt en dat aanslag zoals alg en mos er niet zo snel op komt. Zo wordt de levensduur van de dakpan verlengd. De coating kan worden aangebracht in verschillende kleuren, zodat u ook een persoonlijke afwerking van het dak heeft en u kunt kiezen voor een kleur dak die bij u past. Betonnen dakpannen zijn is een goedkope optie en ze zetten niet uit en krimpen niet bij warme of koude temperaturen.

Wij leggen uw dakpannen

Wij leggen uw pannendak snel en professioneel aan. Dankzij onze jarenlange ervaring, bent u gegarandeerd van een prachtig resultaat waar u lang plezier van zult hebben. Welk materiaal u ook kiest, wij gebruiken de beste en meest vertrouwde merken. Zo weet u zeker dat uw dak heel lang mee gaat, namelijk tot wel 60 jaar. Wij gebruiken bovendien zeer duurzame materialen, en door onze expertise wordt uw pannendak altijd perfect aangelegd. Wij inventariseren eerst met u de situatie, kijken vervolgens naar uw wensen en adviseren u over de mogelijkheden. Daarna brengen we vrijblijvend een offerte uit, en gaan we aan de slag na uw akkoord.

Vraag een offerte aan