Lood en Zinkwerk

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Lood en Zinkwerk

Het lood- en zinkwerk vormt een essentieel onderdeel van uw dak. Dit komt omdat uw dak erg veel water te verduren krijgt. Dat hoeft geen probleem te zijn, zeker niet als het lood- en zinkwerk goed aangelegd en onderhouden is. Zo zorgt u ervoor dat het water het dak niet binnenkomt. Hiervoor kunt u natuurlijk bij ons terecht. Wij voeren verschillende werkzaamheden uit aan de details van uw dak. Denk hierbij aan:

  • zinken dakgoten
  • zinken deklijsten
  • loden nokafwerking
  • loodslabben

Uniekdak heeft hier meer dan 30 jaar ervaring mee. Dat betekent dat wij op een professionele en specialistische wijze het lood- en zinkwerk aanbrengen, onderhouden en vervangen.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Waarom is het lood en zinkwerk zo belangrijk?

Water wordt door uw dak afgevoerd naar de lagere punten en neemt vuil op het dak mee. Daar wordt het opgevangen door dakgoten en regenpijpen. Het is dus zeer belangrijk dat dit systeem, het lood- en zinkwerk, goed onderhouden zijn en in prima staat. Ook zijn loden afdichtstrips, die de dakrand en uitbouwen beschermen tegen vocht, van zeer groot belang.

Het lood- en zinkwerk is het onderdeel waar uw dak zijn water en vuil afvoert. Als dit niet goed is aangelegd, verstopt of beschadigd raakt, kan dit lekkages, poreuze muren, vocht in de schoorsteen en rot aan het houtwerk veroorzaken. Ook kan het lood- en zinkwerk na verloop van tijd door slijtage poreus worden.

Het is daarom essentieel dat het lood- en zinkwerk in goede staat verkeert. Niet alleen de goten en afvoeren, maar ook afdichtstrips (zogenaamde loodflaps) moeten in goede staat verkeren. Wij kijken deze verschillende onderdelen bij onze gratis dakinspectie altijd goed na, en zullen ervoor zorgen dat u zo nooit voor verrassingen komt te staan.

Aanbrengen van nieuw lood- en zinkwerk

Lood en vooral zink is bijna altijd maatwerk. De de helling, vorm en graden moeten eerst secuur worden opgemeten en vervolgens wordt het lood- zinkwerk vooraf gemaakt. Zo is het zeker dat het goed past op de plekken op het dak waar het wordt aangebracht. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van nieuw lood- en zinkwerk, weet u zeker dat het op een efficiënte en voordelige manier gebeurt. Wij werken met de beste materialen die lang meegaan en sturen alleen de allerbeste vaklieden.

Als u nieuw lood- en zinkwerk nodig heeft, dan worden de volgende stappen genomen:

  • Wij komen eerst gratis langs voor een inspectie en meting
  • We geven u advies over de materialen en locaties voor het lood- en zinkwerk
  • Daarna sturen wij u een gratis offerte
  • We leggen alles vakkundig, goed en snel voor u aan
  • Vervolgens kijken wij samen met u of u tevreden bent over het werk
  • Wij voeren eventueel oud lood- en zinkwerk op milieuvriendelijke wijze af

Vraag een offerte aan