Lood en Zinkwerk

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Lood en Zinkwerk

Lood en zinkwerk vormen een essentieel onderdeel van uw dak. Immers, uw dak krijgt veel water te verduren. Dat hoeft geen probleem te zijn, zeker niet als het goed aangelegd en onderhouden is. Hiervoor kunt u natuurlijk bij ons terecht. 

Water wordt door uw dak afgevoerd naar de lagere punten en neemt vuil op het dak mee. Daar wordt het opgevangen door dakgoten en regenpijpen. Het is dus zeer belangrijk dat dit systeem, het lood- en zinkwerk, goed onderhouden zijn en in prima staat. Ook zijn loden afdichtstrips, die de dakrand en uitbouwen beschermen tegen vocht, van zeer groot belang. 

Uniekdak heeft hier meer dan 30 jaar ervaring mee, en wij kunnen dan ook op deskundige en voordelige wijze het lood- en zinkwerk aanbrengen, onderhouden en vervangen, indien nodig.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Waarom is het lood en zinkwerk zo belangrijk?

Het lood- en zinkwerk is het onderdeel waar uw dak zijn water en vuil afvoert. Als dit niet goed is aangelegd, verstopt of beschadigd raakt, kan dit lekkages, poreuze muren, vocht in de schoorsteen en rot aan het houtwerk veroorzaken. Ook kan het lood- en zinkwerk na verloop van tijd door slijtage poreus worden.

Het is daarom essentieel dat het lood- en zinkwerk in goede staat verkeert. Niet alleen de goten en afvoeren, maar ook afdichtstrips (zogenaamde loodflaps). Wij kijken bij onze gratis dakinspectie altijd deze zaken goed na, en zullen ervoor zorgen dat u zo nooit voor verrassingen komt te staan.

Aanbrengen van nieuw lood- en zinkwerk

Als u een nieuw dak aanlegt, uw dak renoveert of het lood en zinkwerk moet worden vervangen, dan draaien we daar onze hand niet voor om en doen we dat op een efficiënte en voordelige manier. Wij werken met de beste materialen die lang meegaan en sturen alleen de allerbeste vaklui.

Als u nieuw lood- en zinkwerk nodig heeft, dan:

  • Komen we eerst gratis langs voor een inspectie en meting
  • Geven we u advies over de materialen en locaties voor het lood- en zinkwerk
  • Sturen we u daarna een gratis offerte
  • Leggen we alles vakkundig, goed en snel voor u aan
  • Kijken we met u samen of u tevreden bent
  • Voeren we eventueel oud lood- en zinkwerk op milieuvriendelijke wijze af

Vraag een offerte aan