Lekkage Detectie

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Lekkage detectie

Een daklekkage is voor iedereen en in elke situatie natuurlijk erg vervelend. De grootste oorzaak van een lekkage aan het dak is als een dak slecht of nauwelijks onderhouden is. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden kunnen er onderdelen op het dak kapot gaan waardoor regenwater naar binnen kan komen. Ook kunnen dakpannen verschuiven of kan een lekkage in de dakgoot of bij de schoorsteen ontstaan.

Als u last heeft van een daklekkage, kunt u ons inschakelen voor hulp. Wij voeren eerst een lekdetectie uit aan uw dak, om het lek snel en zorgvuldig op te sporen. Het is namelijk erg belangrij om de zwakke plek goed in beeld te krijgen, voor wordt overgegaan op reparatie en onderhoud. Als het lek niet goed wordt gerepareerd, blijft het water naar binnen komen en dit kan ernstige beschadigingen opleveren.

Voor het uitvoeren van een detectie van de lekkage rekenen wij eenmalig een bedrag van € 197, – voor. Voor dit bedrag meten wij visueel waar de locatie zit en wat de oorzaak is. Uiteraard krijgt u meteen een vrijblijvende aanbieding om het opgespoorde lek te laten repareren. Wanneer u kiest om de reparatie snel en vakkundig door ons te laten maken, worden de inspectiekosten als korting berekend op de factuur.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Voordelen van een lekdetectie

Door uw dak regelmatig te controleren, kunnen beschadigingen en lekkages tijdig worden geconstateerd. Een goed onderhouden dak kan beter tegen weersomstandigheden en de invloed van de seizoenen op uw dak. Bovendien wordt door goed onderhoud de levensduur aanzienlijk verlengd. Wij bieden dan ook niet voor niets onderhoudscontracten aan (waar u hier meer over kunt lezen).

Helaas kan het zelfs bij de beste daken voorkomen dat er een daklekkage ontstaat.

Naast het opsporen van het lek is het ook van belang dat de oorzaak van de lekkage wordt vastgesteld. Er zijn veel dingen die een lekkage kunnen veroorzaken. Als er bijvoorbeeld een beschadiging in het dak zit kunnen wij dit ook herstellen en is de kans op herhaling van de lekkage meteen een stuk kleiner. Dat scheelt natuurlijk erg in de kosten.

Waar wordt op gelet bij een lekinspectie?

Omdat een daklekkage verschillende oorzaken kan hebben en op verschillende plekken kan optreden is onze 30 jaar ervaring en deskundigheid van onschatbare waarde. Bij het controleren van het dak besteden we speciale aandacht aan zwakke plekken. Zo kunnen we lekkages oplossen als ze nog klein en relatief onschuldig zijn. De meest kwetsbare plekken zijn de nok, loodafdichtingen, platte daken met loopvlakken, (eventuele) dakkapellen en dakgoten. 

Verder is het belangrijk om te achterhalen waar het lek vandaan komt. Al onze medewerkers hebben veel ervaring en weten d.m.v. de nieuwste techniek zelfs de kleinste mankementen te vinden. Wanneer het lek in uw dak gevonden is,  wordt er samen met u gekeken welke oplossing voor u het beste is. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om een lekdetectie te laten uitvoeren.

Vraag een offerte aan