Herstellen van voegwerk

Goed voegwerk is erg belangrijk voor de uitstraling van de gevel. Ook bepaalt het een groot deel van de duurzaamheid. Als er scheuren en barsten in het voegwerk zitten, kan dan leiden tot vochtoverlast. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Neem direct contact op

Laat voegen op tijd herstellen

Het renoveren van het voegwerk is belangrijk om twee redenen. Ten eerste is er een esthetisch aspect. De voegen in de gevel bepalen voor een groot deel het uitzicht ervan. Een gevel die mooi is gevoegd, ziet er natuurlijk veel mooier uit dan een gevel waarvan het voegwerk lelijk gebarsten of gescheurd is. Verder is het voegwerk van belang omdat het de gevel en het dak beschermt tegen weersinvloeden.

Er kunnen veel problemen optreden als de voegen niet tijdig worden gerenoveerd.  Laat daarom de voegen van uw dak zo snel mogelijk herstellen. Dit kunt u het best laten doen door een gespecialiseerde vakman.

Als niet alle voegen zijn aangetast, kunt u ervoor kiezen om tijdens de renovatie alleen de losse en poreuze voegen te herstellen. De vakman verwijdert het aangetaste voegwerk door het uit te vrezen. Vervolgens herstelt hij deze door de verwijderde voegen opnieuw te vullen. Hij zorgt ervoor dat het nieuwe voegwerk dezelfde kleur heeft als de bestaande voegen, zodat deze één geheel met de oude voegen vormen.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Voegwerk van de schoorsteen

Wij kunnen voor u ook het voegwerk aan de schoorsteen herstellen. Vanwege de extreme weersomstandigheden waar een schoorsteen mee te maken krijgt, worden de voegen van de schoorsteen poreus. Schoorstenen worden verder blootgesteld aan grote temperatuurverschillen, dit zorgt ervoor dat het materiaal steeds minder sterk wordt en minder kan hebben. Na een tijd is de schoorsteen toe aan renovatie.

Oude voegen kunnen voor lekkage zorgen, waardoor er schade kan ontstaan in het schoorsteenkanaal. Soms is het onderhouden van de voegen voldoende om de schoorsteen weer in goede conditie te hebben. Voor deze werkzaamheden kunt u natuurlijk bij ons terecht. In sommige gevallen is het ook nodig om ook het lood van de schoorsteen te vervangen, ook hiervoor kunt u ons inschakelen. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn als het voegwerk is verouderd om zo lekkages te voorkomen. Dus als u een dakdekker zoekt die dit voor u kan doen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en helpen u verder.