Dakkapel Renovatie

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Dakkapel Renovatie​

Een dakkapel van een woning zelf goed onderhouden is nog niet zo makkelijk. De zijkanten van de dakkapel zijn vaak moeilijk te bereiken en door alle weersinvloeden is de dakkapel bovendien gevoelig voor houtrot. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd een gehele of gedeeltelijke dakkapelrenovatie te laten uitvoeren door onze professionals. Na de renovatie kan uw dakkapel weer een lange tijd mee. Het is daarom zeker een goede investering en is het goedkoper dan uw gehele dakkapel te laten vervangen.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het laten renoveren van uw dakkapel. kan uw dakkapel renoveren met onderhoudsvriendelijke materialen. Wij gebruiken materialen die gemakkelijk zijn aan te brengen op uw dak. Denk daarbij aan EPDM, PVC of bitumen dakbedekking. Door gebruik van deze duurzame materialen, weet u zeker dat u na de renovatie weer lang en probleemloos vooruit kunt met uw dakkapel. Ook wordt het eventuele lood onder de zijwangen en het kozijn vervangen. Op deze manier wordt u dakkapel onderhoudsarm en bovendien verbetert het de isolatie.

Ook kunnen wij gebruik maken van kunststof gevelbekleding om de dakkapel te bekleden. Het voordeel hiervan is dat u de dakkapel dan niet meer zelf hoeft te schilderen. Bovendien krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Eventuele schroef- en boorgaten zijn niet zichtbaar, waardoor het eindresultaat er strak en afgewerkt uit zal zien.

Hoe renoveren we uw dakkapel?

  • Dakkapel renovaties worden altijd gezien door ons als een compleet traject. Bijna elke dakkapel kan worden vervangen. Zolang uw dakkapel geen grote gebreken vertoont zoals houtrot is renovatie mogelijk.
  • We kijken of water en vuil goed afgevoerd kan worden en of de materialen die het dak om de dakkapel heen afsluiten nog in goede staat zijn. Als blijkt dat dit niet goed is afgesloten, zullen wij dit herstellen. Dit is ook van belang ter voorkoming van lekkages. Ook controleren we het voegwerk en renoveren we dit, wanneer nodig. Daarnaast zorgen we dat we stenen en omliggende dakpannen impregneren, zodat vocht, mossen en algen geen kans krijgen.
  • In de meeste gevallen heeft een dakkapel een plat dak met bijbehorende dakbedekking. In dat geval is dit vaak bedekt met EPDM, PVC of Bitumen. Deze materialen zijn makkelijk ter renoveren, omdat ze over de oude bedekking aangebracht kunnen worden. Dat is voordelig voor u en het is snel afgerond zodat u geen enorme overlast zult ondervinden van de herstelwerkzaamheden.
  • Als er sprake is van een pannendak, dan kunnen we eventueel de pannen vervangen, maar vaak is reinigen en impregneren al genoeg. Kijk hier voor meer informatie.

Voorkomen is beter dan genezen.

Vraag een gratis dakinspectie aan om te kijken hoe de staat van uw dakkapel is. Wij hebben 30 jaar ervaring en de beste vaklui in huis om uw dakkapel optimaal te renoveren. Als u wilt dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd, kunt u ervoor kiezen een onderhoudscontract af te sluiten. Voor meer informatie over de mogelijkheden van een dakkapelrenovatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vraag een offerte aan