Dakkapel Renovatie

Bij lekkages en ernstige problemen zijn we binnen 24 uur ter plaatse. Mocht er minder spoed zijn dan horen we graag hoe we u kunnen helpen. 

Dakkapel Renovatie​

Dakkapel renovatie nodig? Dakkapellen zijn, net als vele andere uitbouwen op steeds meer daken te vinden. Echter, een dakkapel is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. De dakbedekking en afvoeren van zo’n dakkapel staan namelijk continue bloot aan weersomstandigheden. 

Doordat een dakkapel een uitbouw heeft, zijn er meerdere hoeken en openingen rondom deze uitbouw in het dak. Daardoor wordt uw dak extra kwetsbaar, en is goed onderhoud dus zeer belangrijk! De dakkapel en het dak eromheen kunnen namelijk snel beschadigen. Dit geldt zowel voor het dak op de kapel, als voor de afdichting, de afvoeren en het dak rondom de uitbouw.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Voordelen van onze materialen

In alle gevallen geldt dat deze materialen makkelijk aan te brengen zijn op ieder dak. Hieronder leest u alles over deze materialen:

    • Bitumen: Een restproduct van aardolie raffinage, dat jaren meegaat, zeer waterbestendig is, makkelijk te renoveren is en zo’n 25 jaar meegaat.
    • PVC: Een materiaal (in meerdere kleuren) dat overeenkomsten heeft met bitumen, maar beter bestand is tegen UV straling en langer meegaat. Dit materiaal wordt gelijmd. Hoewel de kosten aanvankelijk hoger zijn, bespaart u uiteindelijk door de levensduur en onderhoudskosten.
    • EPDM dakbedekking: Een zeer flexibel aan te brengen materiaal. EPDM gaat lang mee en is zee goed bestand tegen hitte, uv-straling en weersomstandigheden. De aanleg is bovendien eenvoudig (en dus goedkoper), doordat het van te voren op maat gemaakt kan worden en makkelijk aangebracht kan worden op uw dakkapel.

Hoe renoveren we uw dakkapel?

Dakkapel renovaties worden altijd gezien door ons als een compleet traject. We kijken of water en vuil goed afgevoerd kan worden en of de materialen die het dak om de dakkapel heen afsluiten nog in goede staat zijn. Als dat niet zo is vervangen we deze uiteraard. Ook controleren we het voegwerk en renoveren we dit, wanneer nodig. Daarnaast zorgen we dat we stenen en omliggende dakpannen impregneren, zodat vocht, mossen en algen geen kans krijgen.

In de meeste gevallen heeft een dakkapel een plat dak met bijbehorende dakbedekking. In dat geval is dit vaak bedekt met EPDM, PVC of Bitumen. Deze materialen zijn makkelijk ter renoveren, omdat ze over de oude bedekking aangebracht kunnen worden. Dat is voordelig voor u en scheelt bovendien veel overlast. 

Als er sprake is van een pannendak, dan kunnen we eventueel de pannen vervangen, maar vaak is reinigen en impregneren al genoeg. Kijk hier voor meer informatie. 

Voorkomen is beter dan genezen.

Vraag een gratis dakinspectie aan om te kijken hoe de staat van uw dakkapel is. Wij hebben 30 jaar ervaring en de beste vaklui in huis om uw dakkapel optimaal te renoveren. Als u wilt dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd, kunt u ervoor kiezen een onderhoudscontract af te sluiten.

Vraag een offerte aan