Dakisolatie

Bij daklekkages en ernstige problemen zijn we snel ter plaatse door te bellen met onze daklekkage service. Mocht er minder spoed zijn, vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in.

Neem direct contact op

Dakisolatie nodig?

Met goede dakisolatie bespaart u veel energiekosten. Ook maakt u uw huis en zolder een stuk comfortabeler. De materialen die het meest worden gebruikt bij isolatie zijn minerale wol zoals glaswol en steenwol. Steenwol heeft als voordeel dat het niet prikt bij het aanbrengen en is gemaakt van vulkanisch gesteente en qua kenmerken en verwerking vergelijkbaar met glaswol

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Voordelen van goede isolatie

Het dak isoleren is een hele goede investering. U kunt jaarlijks veel geld besparen. Hieronder staat wat de voordelen zijn als u uw dak goed isoleert:

  • U bespaart direct op de stookkosten
  • De investering kan snel worden terugverdiend
  • In de winter is het warmer en in de zomer is het koeler
  • Lagere luchtvochtigheid
  • Minder temperatuurwisselingen

Hellend of plat dak?

De kosten voor het isoleren van daken hangen af van verschillende factoren. Natuurlijk speelt het gekozen materiaal een belangrijke rol. Ook beïnvloeden de dikte van het isolatiemateriaal, het aantal te isoleren vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van het werk de hoogte van de prijs.

U kunt ervoor kiezen om de isolatie binnen- of buitenlangs te plaatsen. Zowel een plat als hellend dak kan op beide manieren van isolatie worden voorzien. Het is duurder om het dak langs de buitenzijde te laten installeren dan langs de binnenzijde.

Een hellend dak kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. Vaak wordt het isolatiemateriaal langs binnen tegen het dakvlak geplaatst. Het is ook mogelijk om de zolder te isoleren, als deze niet als leefruimte wordt gebruikt. Het isoleren van een plat dak kan zowel binnen- of buitenlangs worden gedaan.

Het dak langs de binnenzijde is een relatief voordelige en snelle manier om het dak te isoleren. Verschillende materialen kunnen worden gebruikt en eenvoudig worden aangebracht. Isolatieplaten of isolatiedekens worden tegen het dakbeschot geplaatst, waarna het plafond met gipsplaten (of een ander materiaal) netjes wordt afgewerkt.

Wij kunnen uw dak isoleren

Een goede isolatie van uw dak zorgt voor een flinke besparing op de stookkosten. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke mogelijkheden er zijn qua isolatie van uw huis. Wij helpen u graag verder! Wellicht kunt u ook aanspraak maken op een subsidie. Hierover kunt u informeren bij uw gemeente of stel uw vragen aan ons.

Vraag een offerte aan