Dak reinigen en Impregneren

Meer dan 30 jaar ervaring met daken

Dakbehandeling

Iedereen wil graag dat hun woning of pand er mooi en verzorgd uit ziet. Dit begint al bij het dak van de woning. Het dak van een woning heeft veel te lijden onder de verschillende weersomstandigheden waar het elke dag mee te maken heeft. Denk hierbij niet alleen aan neerslag zoals; regen en sneeuw, maar ook aan temperatuur verschillen. Het gevolg van deze weersomstandigheden is dat uw dak grauw en vies wordt. De enige oplossing lijkt dan vaak om na verscheidende jaren van dakpannen te wisselen. Toch is dit niet altijd noodzakelijk en kunt u met een dakbehandeling ook weer jaren vooruit. Door uw dak grondig te reinigen en te impregneren is uw dak weer zo goed als nieuw.

''Na het ontdekken van een lekkage op zolder contact opgenomen met UniekDak voor een lek detectie. Al snel konden zij ons, dmv foto’s, precies uitleggen wat de oorzaak was van de lekkage.''

5/5

Barbara op 2 september 2020

Waarom reinigen en impregneren?

Als u verkleuring ziet aan uw dakpannen, kunt u natuurlijk kiezen om het hele dak opnieuw aan te laten leggen. Vaak is dit echter helemaal niet nodig. Als u uw dak laat reinigen en impregneren, zorgt u dat uw dak er weer prachtig uitziet en zijn verkleuringen verleden tijd. Wij reinigen het dak grondig en behandelen de dakpannen op de manier die u heeft gekozen aan de hand van ons betrouwbare advies. Ook kunnen wij na de behandeling een coating aanbrengen op uw dak, die water en vuil afstoot.

Dit zijn de voordelen van het reinigen en impregneren van een dak:

  • Het geeft een mooie, frisse uitstraling van uw woning
  • Door uw dak te laten reinigen voorkomt u lekkages en vorstschade
  • De aanhechting van mos en algen wordt verminderd
  • Geen dagenlange werkzaamheden, het is namelijk klaar in één dag


Gegarandeerd van een professioneel resultaat dankzij onze jarenlange ervaring

Hoe gaan wij te werk?

Eerst wordt het dak grondig geïnspecteerd. De conditie van de dakpannen wordt gecontroleerd en er wordt gekeken welke methode het meest geschikt is voor het reinigen en impregneren van het dak. Afhankelijk van het type dakbedekking en de mate van vervuiling wordt bekeken hoe we te werk zullen gaan. Bij het reinigen van het dak wordt al het vuil verwijderd, maar ook verwijderen we mos en algen. Wanneer het dak volledig gereinigd is, wordt het nabehandeld met een milieuvriendelijk anti mos- en algenmiddel. Hierna raden wij in veel gevallen aan om het dak ook te impregneren. Uiteraard adviseren wij u graag of dit in uw situatie nodig is of niet. Het dak impregneren zorgt ervoor dat het dak ook in de toekomst beschermd blijft tegen vuil en vocht. Het dak is na impregnatie waterafstotend, zodat uw dak droog blijft en de dakpannen niet kapot gaan door vorst of andere weersinvloeden.

Hebben wij uw interesse gewekt en kan het dak van uw huis ook wel een opfrisbeurt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Vraag een offerte aan